Ivanka Trump kordas kirju saates Hillary Clintoni eksimust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi tütar ja nõunik Ivanka Trump kohtumisel Valges Majas.
USA presidendi tütar ja nõunik Ivanka Trump kohtumisel Valges Majas. Foto: Chris Kleponis / SIPA / Scanpix

USA presidendi tütar ja nõunik Ivanka Trump kasutas sadade Valge Maja siseasjadest kõnelevate töökirjade saatmiseks ja valitsusametnikega suhtlemiseks isiklikku meilikontot.

2016. aastal süüdistas tema isa, president Donald Trump oma vastaskandidaati riigijuhi kohale Hillary Clinonit USA ohtu seadmises, kasutades välisministrina oma isiklikku meilikontot tööasjadeks.

Kuigi Ivanka Trumpi saadetud kirjad sisaldasid peamiselt logistilist ja isiklikku teavet, võivad mõned neist rikkuda andmete salastatuse eeskirju, kirjutas The Washington Post eile.

Ivanka Trumpi advokaadi väitel olid kirjad saadetud enne, kui talle tutvustati turvareegleid.

Sama väitis ka üks Trumpi administratsiooni ametnik, kes kinnitas CBS Newsile, et kirjades polnud salastatud informatsiooni. Tema sõnul lõpetas Ivanka Trump isikliku meiliaadressi kasutamise valitsuse tööasjade ajamiseks pärast seda, kui talle vastavaid reegleid tutvustati.

Samas rõhutas ühenduse American Oversight esindaja Austin Evans, kes esitas Ivanka Trumpi meilikasutuse avalikuks tulekuni viinud teabenõude, et presidendi perekond ei ole seadustest kõrgemal.

«On tõsised küsimused, mida Kongress peaks kohe uurima,» teatas Evans. «Kas Ivanka Trump edastas kõik oma kirjad säilitamiseks, nagu seadus nõuab? Kas ta saatis salajast informatsiooni erasüsteemi kaudu?»

Iseenesest pole isikliku meilikonto kasutamine tööasjadeks Valge Maja ametnikele keelatud. Küll tuleb aga kogu sellesisuline kirjavahetus suunata edasi töökontole 20 päeva jooksul, et seda oleks võimalik säilitada.

Lisaks kehtivad eraldi reeglid salajase või juurdepääsupiiranguga info edastamisele isiklikult meilikontolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles