Moskva lennujaamas hukkus õhkutõusnud lennukile ette jäänud armeenlane (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk Moskva lennujaamas.
Lennuk Moskva lennujaamas. Foto: SCANPIX

Moskvas Šeremetjevo lennuväljal sai eile hilisõhtul surma armeenlane, kes sattus hoovõturajale ning jäi ette seal õhku tõusnud reisilennukile.

Umbes kell 20.00 sai lennuki Boeing-737 õhkutõusmisel telikuga surmavalt pihta 25-aastane mees, ütles Moskva transpordipolitsei esindaja Natalja Fedotova.

«Ateenasse suundunud reisilennuki meeskond teavitas lennujuhte pärast õhkutõusmist oletatavast kokkupõrkest loomaga hoovõturajal. Lennukit otsustati lähtelennuväljale tagasi mitte tuua, sest süsteemid mingeid vigastusi ei näidanud,» ütles allikas Interfaxile.

Sellegipoolest saadeti töötajad hoovõturada üle vaatama. «Kohale jõudnud, teatasid nad inimjäänuste leidmisest. Hukkunu oli hullusti viga saanud,» ütles allikas. 

Eriteenistuste allika sõnul osutus hukkunu Madridist deporteeritud armeenlaseks, kes naasis kodumaale ümberistumisega Moskvas. Allikas lisas, et temaga tekkisid lennul Hispaaniast Moskvasse probleemid.

«Mees käitus kohatult. Lennuki juurde tuli kutsuda korrakaitsjad. Pärast Moskvas lennukist lahkumist ei olnud tema saatusest midagi teada, Vene piiri ta ei ületanud,» ütles allikas.

Hiljem selgus, et tegu on Armeenia kodaniku Albert Jepermjaniga, kes deporteeriti Hispaaniast Moskva kaudu kodumaale. Esialgsetel andmetel põgenes ta enne Jerevani lennukile istumist lennukibussist.

Teda tabanud telikuga lennuk maandus õhtul õnnelikult Ateenas. Kreeka politsei vaatas lennuki kohe pärast maandumist üle. 

«Lennukitehnikud tuvastasid koos politseinikega telikult biojäänuseid ja lennukikeralt ava. Otsustati selle lennuki kasutamine ajutiselt peatada,» ütles allikas.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles