Malaisias arreteeriti neli kristlikke brošüüre jaganud soomlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia politseinikud.
Malaisia politseinikud. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Malaisia kuurortsaarel võeti vahi alla neli soomlast, keda süüdistatakse kristlust tutvustavate brošüüride jagamises. Neid võib ees oodata viie aasta pikkune vangistus.

Malaisias on religioon ülimalt tundlik teema. Enam kui 60 protsenti sealsetest elanikest on moslemid ja üha konservatiivsemas ühiskonnas jääb aina vähem ruumi traditsiooniliselt tolerantsemale islami rakule.

Malaisia ametivõimud pidasid kaks meest ja naist kinni eile, kui Langkawi saare elanikud kaebasid, et soomlased jagavad kristliku sisuga brošüüre, teatas sealne politseiülem Mohamad Iqbal Ibrahim.

Soomlased vanuses 27-60 aastat võeti vahi alla ühes hotellis ja politsei viis endaga kaasa pastakaid, märkmikke ning koti. Neid süüdistatakse seaduse rikkumises, mis keelab inimestel usulise harmoonia kuulutamise.

Süüdimõistva otsuse korral võib neid ees oodata kahe kuni viie aasta pikkune vangistus. Soomlased jäävad uurimise ajaks vahi alla.

Langkawi saare loodus meelitab igal aastal külla miljoneid turiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles