Kohus käskis Vene spioonile maksta kahjutasu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Chapman.
Anna Chapman. Foto: SCANPIX

Moskva kohus käskis uudisteportaalil Life News maksa möödunud suve hakul Ühendriikides tabatud Vene spioonile kahjutasu.

Kohus rahuldas osaliselt Anna Chapmani (29)  kaebuse ning määras tema kasuks 100 000 rubla (ligi 2450 euro) suuruse kahjutasu, leides, et Vene uudisteportaal Life News kasutas ja levitas Chapmani loata temast tehtud videot, vahendas RIA Novosti.

Chapmani esindaja sõnul filmiti video ühes Moskva hotellis möödunud aasta juulis, kui Kremli glamuurikaim agendiks nimetatud Chapman läks sinna kohtuma näitleja Angelina Joliega.

Kohtu kaudu Life Newsilt 10 miljonit rubla (ligi 245 000 eurot) nõudnud Chapmani hinnangul riivas video aga tema au ja väärikust ning tekitas talle moraalset kahju.

Life Newsi esindaja Natalja Jantšuki kinnitusel oli Chapman aga uudisteportaalile andnud eelnevalt filmimiseks loa ning selle kohta on ka tõendid. Jantšuki sõnul kaebavad nad kohtuotsuse edasi.

USAs tabatud Chapman ja veel üheksa spiooni tunnistasid möödunud suvel Ühendriikide kohtus oma süüd, misjärel anti nad Washingtoni ja Moskva diplomaatilise kokkuleppe kohaselt Venemaale üle.

Venemaa andis USA-le vastusammuna üle neli oma kodanikku, kellest kõik peale ühe olid süüdi mõistetud lääne luureteenistuste heaks luuramises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles