Trumpile ebameeldivaid küsimusi esitanud CNNi Valge Maja korrespondendi õigused taastati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Acosta.
Jim Acosta. Foto: Cheriss May / ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon taandus eile kohtusse jõudnud vaidlusest CNNiga ja taastas selle ridades töötava ajakirjaniku ligipääsu Valgele Majale, vahendab Guardian.

Trumpi administratsioon peatas CNNi peamise Valge Maja korrespondendi Jim Acosta pressipääsme selle kuu alguses pärast teravat pressikonverentsi presidendiga. 

CNNile edastatud kirjas esitas Valge Maja mitu uut reeglit, mis mõeldud ajakirjanikele, kes kajastavad presidendi pressikonverentse. Sinna hulka kuulub ühe küsimuse reegel ajakirjaniku kohta. Täiendavad küsimused võib esitada presidendi nõusolekul.

«Jõudsime selles küsimuses lõplikule otsusele: sinu pressipääse taastati,» seisis Valge Maja kirjas Acostale. «Kui neid reegleid edaspidi rikud, reageerime sellele eelpoolmainitud uue korra alusel. President on sellest teadlik ja nõustub.»

Acosta esitas selle kuu algul Valges Majas peetud pressikonverentsil Trumpile terava küsimuse, millele president keeldus vastamast. Ajakirjanik ei jätnud küsimist ja Trump lasi ta oma pressiabil pressikonverentsilt eemaldada.

Trump nimetas pressikonverentsil Acostat muu hulgas ülbeks ja kohutavaks inimeseks ning rahvavaenlaseks.

Sanders jagas hiljem Twitteris videot, millega üritas tõestada, et Acosta ründas pressiabi, kes proovis ajakirjaniku mikrofoni ära võtta. Video oli töödeldud ja muudetud selle mängimiskiirust, et näidata Acosta liigutusi agressiivsetena.

Konflik eskaleerus, kui Valge Maja teatas, et võttis Acostalt pressipääsme ja CNN kaebas Trumpi administratsiooni kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles