AÜE mõistis Briti doktorandi luuramise eest eluks ajaks vangi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Hedges abikaasa Daniela Tejadaga Londonis.
Matthew Hedges abikaasa Daniela Tejadaga Londonis. Foto: DANIELA TEJADA / HANDOUT / EPA/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide kohus mõistis Briti tudengi Matthew Hedgesi luuramise eest eluks ajaks vangi, teatas süüdimõistetu pere. 

«Võime kinnitada, et ta määrati eluks ajaks vangi,» sõnas pressiesindaja. «Istung kestis vähem kui viis minutit ja tema advokaati polnud kohal.»

Inglismaal Durhami Ülikoolis doktorantuuris õppiv Hedges uuris AÜE välis- ja sisejulgeolekupoliitikat pärast 2011. aasta araabia kevade revolutsioone. Ta arreteeriti 5. mail Dubai lennujaamas. 

Briti välisminister Jeremy Hunt ütles, et ta on otsusest sügavalt šokeeritud ja pettunud. «Ma olen sügavalt šokeeritud ja pettunud,» ütles ta. «Tänane kohtuotsus ei ole see, mida me Ühendkuningriigi sõbralt ja usaldatud partnerilt ootasime ja see käib vastu varasematele lubadustele.»

Inglismaal Durhami Ülikoolis doktorantuuris õppiv Hedges uuris AÜE välis- ja sisejulgeolekupoliitikat pärast 2011. aasta araabia kevade revolutsioone. Ta arreteeriti 5. mail Dubai lennujaamas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles