Kreeka-Türgi piirilt leiti illegaalide surnukehad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähis-Ida riikidest pärit immigrandid Kreeka piiril.
Lähis-Ida riikidest pärit immigrandid Kreeka piiril. Foto: SCANPIX

Kreeka piirivalvurid leidsid täna Türgi piiri lähedalt kahe ebaseadusliku sisserändaja surnukehad.

Kahe Türgist Kreekasse jõudnud immigrandi laibad leiti Kirde-Kreekast. Uudistevõrgu AFP vahendusel suri Aasia päritolu isik alajahtumise tagajärjel ning teine, Aafrika juurtega isik uppus Evrose piirijõge ületades.

Kreeka politsei andmetel on alates oktoobrist hukkunud kümme inimest, kes on soovinud ebaseaduslikult Kreekasse siseneda.

Euroopa välispiiride agentuuri Frontex teatel tabati oktoobris ebaseaduslikult piiriületuselt 9600 inimest, mis on võrreldes möödunud aasta sama kuuga viiendiku võrra rohkem.

Möödunud aasta jaanuarist novembrini tabati migratsiooni ristteel asuvas Kreekas 32 500 illegaali, misjärel saatis Frontex novembris Kreekale appi paarsada piirivalvurit, mis vähendas oluliselt illegaalset sisserännet.

Illegaalidena Kreekasse saabuvate inimeste arv on viimase kümne aasta jooksul hüppeliselt kasvanud ning muutunud suureks koormaks ka ülemaailmse majandus- ja finantskriisi tõttu pankroti äärele sattunud Kreeka riigile.

Koos illegaalidega valguvad üle Kreeka piiri ka immigratsiooniga kaasnevad hädad: kuritegevuse kasv ja sotsiaalsed probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles