Saudi kroonprints alustas Khashoggi mõrva järel esimest välisvisiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed bin Salman.
Mohammed bin Salman. Foto: Amir Levy / REUTERS

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman lahkus neljapäeval visiidile «vennalikesse Araabiamaadesse», teatas riigimeedia kuningriigi de facto liidri esimesest välisvisiidist pärast saudi ajakirjaniku tapmist riigi Istanbuli konsulaadis. 

Prints Mohammed külastab oma isa kuningas Salmani palvel «mitut» Araabia riiki, teatas kuningakoda avalduses, mille edastas riiklik uudisteagentuur SPA. 

Riikliku telekanali Al-Arabiya andmeil on ringreisi esimene peatuspaik Ar-Riyadi lähedane liitlane Araabia Ühendemiraadid. 

Ankara teatas neljapäeval, et Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võib kohtuda Mohammed bin Salmaniga järgmisel nädalal G20 tippkohtumise kõrvalt Argentinas.

Türgi president on kritiseerinud Saudi Araabia võime teravalt võimukriitilise ajakirjaniku Jamal Khashoggi tapmise eest 2. oktoobril Saudi Istanbuli konsulaadis. Erdoğan on öelnud, et Türgi andmeil langetati otsus ajakirjaniku tapmiseks kuningriigi juhtkonnas.

G20 liidrid kogunevad Argentinas tippkohtumisele 30. novembril ja 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles