Trump loobus pärast küsimuste saamist Muelleriga kohtumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Mar-a-Lago residentsis.
USA president Donald Trump Mar-a-Lago residentsis. Foto: Eric Thayer / REUTERS / SCANPIX

President Donald Trump loobus kavandatud kohtumisest eriuurija Robert Muelleri meeskonnaga pärast seda, kui tema advokaadid olid saanud plaanitud küsimuste nimekirja.

Kohtumine Trumpi ja Muelleri meeskonna vahel oli kavandatud 26. jaanuariks presidendi puhkeresidentsis Camp Davidis, kuid Valge Maja hakkas kohtumises kahtlema, kui oli saanud Muelleri meeskonnalt küsimuste nimekirja.

Trump ei ole endiselt rääkinud Muelleriga 2016. aasta USA presidendivalimistesse sekkumist puudutavatel teemadel. Kuigi Trump on väljendanud selleks valmisolekut, on Valge Maja advokaadid soovitanud Trumpil silmast-silma kohtumist vältida, kuna kardetakse, et Trump võib anda tahtmatult valetunnistusi.

Jaanuarisse kavandatud kohtumine tühistati pärast seda kui prokurör James Quarles luges Trumpi meeskonnale telefoni teel ette nimekirja 16 teemast, millele Mueller soovib vastuseid saada.

Teemade hulka kuulusid Trumpi suhted endise FBI direktori James Comeyga, Trumpi informatsioon endise rahvusliku julgeolekunõuniku Michael Flynni FBI-intervjuust ning presidendi seotus kohtumisega, mis leidis 2016. aastal Trump Toweris aset Donald Trump Jr.-i, endise kampaaniajuhi Paul Manaforti ja nõunik Jared Kushneri ning president Vladimir Putiniga seotud venelaste vahel.

Trumpi advokaatide sõnul on Muelleri meeskonnal kõik vajalikud vastused olemas juba praegu kogutud tunnistajate ütluste näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles