Saksa siseminister välistas eitava asüüliotsusega süürlaste tagasisaatmise (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa siseminister Horst Seehofer.
Saksamaa siseminister Horst Seehofer. Foto: Michaela Rehle / Reuters / Scanpix

Saksamaa siseminister Horst Seehofer teatas, et välistab täielikult moratooriumi lõpetamise, mis keelab muuhulgas nende süürlaste väljasaatmise, kelle asüülitaotlused on tagasi lükatud.

Seehofer teatas täna väljaandele Der Spiegel, et langetas otsuse pärast välisministeeriumi raporti avalikustamist, mis käsitleb kohutavat olukorda sõjast laastatud Süürias.

«Praegusel hetkel ei saa ühtegi Süüria piirkonda kedagi tagasi saata,» lausus Seehofer. «See käib ka kurjategijate kohta.»

Baierimaa Kristlik-Sotsiaalse Liidu juhi kommentaarid lähevad vastuollu Annegret Kramp-Karrenbaueri seisukohtadega, kes on praegu üks tõenäolisemaid kantsler Angela Merkeli mantlipärijaid.

Kramp-Karrenbauer on kutsunud üles saatma Saksamaalt välja neid Süüria põgenikke, kes on toime pannud kuritegusid, hoolimata sellest, et mõnes Süüria piirkonnas käib pidev aktiivne lahingutegevus.

Eelmisel nädalal teatas Seehofer, et siseministeerium süveneb tagasilükatud asüülitaotluse saanud isikute tagasisaatmise võimalusse.

Saksamaa liidumaade siseministrid kogunevad tuleval nädalal, et arutada, kas pikendada moratooriumi või see lõpetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles