Langenud Saksa tähtpoliitik valmistub comeback'iks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg eelmisel nädalal Kanadas toimunud julgeolekufoorumil.
Endine Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg eelmisel nädalal Kanadas toimunud julgeolekufoorumil. Foto: SCANPIX

Plagiaadiga vahelejäämise tõttu tänavu Saksa kaitseministri kohalt tagasi astunud Karl-Theodor zu Guttenberg vihjas täna, et on valmis kodumaale naasma.

Kristlike demokraatide säravaimaks täheks ja Angela Merkeli võimalikuks mantlipärijaks peetud Guttenberg (39) astus märtsis tagasi, kui tunnistas, et kopeeris ilma viitamata suure osa oma doktoriväitekirjast teistest allikatest. Enne seda oli ta Merkeli valitsuse kõige populaarsem minister, vahendas Reuters.

USAsse kolinud Guttenberg tunnistas täna ajalehes Die Zeit ilmunud esimeses pikemas intervjuus, et tegi plagiaadi näol oma elu suurima vea. Samas lükkas ta ümber spekulatsioonid, et palkas väitekirja kirjutama variautori.

Guttenberg ihkab pärast kaheksa kuud kestnud eksiili enda sõnul Saksa poliitikasse naasta.

«Pole kahtlustki, et ma olen poliitiline loom, zoon politikon,» ütles ta.

Guttenberg ütles, et ei välista praegu ühtki varianti poliitikasse naasmisel, muu hulgas ka 2013. aastal uuesti parlamenti kandideerimist.

Saksamaal on praegu müügilettidele jõudmas ka Guttenbergi patutunnistus – raamat «Vorerst Gescheitert».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles