Venemaa riigiasutustes käib piinamine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnipeetav Mordoovia karistuskoloonias Volga föderaalringkonnas. Euroopa Inimõiguste Kohtu andmetel leiab pool kõigist piinamistest ja inimsusevastastest kuritegudest aset Venemaal, kus neid aga piisavalt ei uurita.
Kinnipeetav Mordoovia karistuskoloonias Volga föderaalringkonnas. Euroopa Inimõiguste Kohtu andmetel leiab pool kõigist piinamistest ja inimsusevastastest kuritegudest aset Venemaal, kus neid aga piisavalt ei uurita. Foto: Maksim Marmur/AFP/Scanpix

Venemaa vanglates ja arestimajades on piinamine väga levinud nähtus. Uus kohtuotsuste analüüs näitab, et võimu kuritarvitajad pääsevad sageli karistuseta.

Suvel avaldas Vene ajaleht Novaja Gazeta Kesk-Venemaal Jaroslavli lähedal asuva vanglakoloonia valvuri salvestatud video vangi piinamisest. Mees oli, käed laiali, lauale seotud ja kaitsevärvi vormides mehed peksid teda üksteise järel kumminuiadega vastu jalgu ja kandu. Mees ulus valust ja palus armu. Aeg-ajalt valati talle ämbriga vett pähe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles