KOHALIK VAADE. Gibraltari komistuskivi Brexiti ees (1)

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Briti peaminister Theresa May (keskel), Hispaania valitsusjuht Pedro Sánchez (vasakul), Eesti peaminister Jüri Ratas ja teised ELi valitsusjuhid eelmisel, oktoobris toimund ülemkogul kohtusid, polnud Gibraltari küsimusest juttugi.
Kui Briti peaminister Theresa May (keskel), Hispaania valitsusjuht Pedro Sánchez (vasakul), Eesti peaminister Jüri Ratas ja teised ELi valitsusjuhid eelmisel, oktoobris toimund ülemkogul kohtusid, polnud Gibraltari küsimusest juttugi. Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Hispaania on valmis Brexiti leppe mustandi homsel Euroopa Liidu tippkohtumisel blokkima, sest peaminister Pedro Sáncheze sõnul peaks sinna lisama selgituse, et Gibraltari tulevik sõltub kõnelustest Madridi ja Londoni vahel.

Praegu üritavad EL ja Ühendkuningriik enne üleminekuperioodi lõppu kiiresti läbi rääkida oma tulevikusuhet puudutavad kokkulepped. Kuid Hispaania tahab, et Gibraltar jäetaks neist kõnelustest välja. Sánchez soovib kirjalikku garantiid, et ükskõik milline tulevane ELi ja Ühendkuningriigi lepe ei laieneks sellele Ibeeria poolsaare territooriumile automaatselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles