Prantsusmaal andis end politseile üles lõhkeainet kandnud protestija

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei eriüksuslased riigi lääneosas Angers´i linnas Espace Anjou ostukeskuse juures pärast lõhkeainet kandnud mehe vahistamist.
Prantsuse politsei eriüksuslased riigi lääneosas Angers´i linnas Espace Anjou ostukeskuse juures pärast lõhkeainet kandnud mehe vahistamist. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa lääneosas andis ennast politseile üles lõhkeainet kandnud ja kütusehinna tõusu vastu protestijatele kohtumist presidendiga nõudnud mees, ütlesid ametnikud reedel.

Prantsusmaa lääneosas andis ennast politseile üles lõhkeainet kandnud ja kütusehinna tõusu vastu protestijatele kohtumist presidendiga nõudnud mees, ütlesid ametnikud reedel.

Mees, kes kandis ka ise kütusehinna tõusu vastu protestijate sümboliks saanud kollast vesti, paljastas lõhkekeha Angers´i linna Espace Anjou ostukeskuse autopesulas.

Mees andis end üles Eesti aja järgi reede õhtul kell 23.40 ostukeskuse parklas pärast mitu tundi kestnud läbirääkimisi politseiga, teatas Maine-et-Loire´i departemang.

"Ta nõudis kollavestide vastuvõtmist Élysée palees," ütles kohalik prokurör Yves Gambert AFP-le.

Kohaliku ametniku Bernard Gonzáleze sõnul tekitas mees ohtliku olukorra, sest tal oli kaela ümber päris lõhkekeha.

"See võinuks kujuneda ohtlikuks kõigile pärastlõuna koos temaga veetnud kollavestidele," lausus ta, lisades, et mees oli lõhkeainetega ümberkäimises kogenud.

Siseminister Christophe Castaner kirjutas Twitteris, et mees oli ähvardanud kasutada "tuvastamata lõhkeelemente ja näppis granaate".

Meeleavaldajad on Angers´is Espace Anjou ostukeskuse juures terve nädala kütusehinna tõusu vastu meelt avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles