Colombias sai plahvatuses surma kaks sõdurit

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdur asetamas 1. novembril pealinnas Bogotá kalmistul lille teenistuskohuseid täites hukkunud relvavenna mälestuseks.
Colombia sõdur asetamas 1. novembril pealinnas Bogotá kalmistul lille teenistuskohuseid täites hukkunud relvavenna mälestuseks. Foto: AFP / Scanpix

Colombia piiril Venezuelaga sai reedel pommiplahvatuses surma kaks ja vigastada veel kaks Colombia sõdurit, teatas sõjavägi.

Colombia piiril Venezuelaga sai reedel pommiplahvatuses surma kaks ja vigastada veel kaks Colombia sõdurit, teatas sõjavägi.

Sõdurid olid patrullimas El Tarra piirilinna lähedal naftatoru lähedal, kui nad sattusid lõhkeseadeldise peale, mille paigaldamises süüdistas sõjavägi sissirühmitust Rahvuslik Vabastusarmee (ELN).

Naftatoru operaatorfirma Ecopetrol teatel on juhet tänavu rünnatud 82 korda ning see on tekitanud keskkonnale tõsistt kahju.

"See on selge tõend sellest, kuidas ELN rikub oma ebaseadusliku sõjapidamise hoolimatute meetoditega süstemaatiliselt rahvusvahelise õiguse sätteid," teatas Colombia sõjavägi avalduses.

ELN on umbes 1500 võitlejaga viimane Colombia aktiivne sissirühmitus pärast seda, kui Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) 2016. aasta lõpus sõlmitud rahuleppe alusel relvad maha panid.

Ka ELN liikus selle aasta keskpaigani keskvalitsusega rahuleppe sõlmimise kursil, kuid protsess katkes augustis konservatiiv Iván Duque presidendiks saamisega.

Duque on seadnud dialoogi jätkamise tingimuseks ELN-i käes olevate pantvangide vabastamise, keda on võimude sõnul 10, ja selle "kuritegelike" tegevuste peatamise.

ELN on süüdistanud presidenti rahuprotsessi purustamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles