Galerii: lätlased marssisid loomade toetuseks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kogunesid Läti loomasõbrad esimest korda toimunud üritusele, millega kutsutakse üles parandama loomade heaolu.

Praegusel hetkel on Lätis tuhandeid kodutuid loomi, kellele saab tänaval elades sageli osaks vägivald. Samuti pööratakse üritusel tähelepanu miljonitele loomadele tööstusfarmides, kes ei saa end kaitsta ja oma heaolu eest võidelda, kirjutas Läti päevaleht NRA. 

Tänase ürituse korraldaja kutsus kõiki loomasõpru tulema tänavatele, et anda märku Läti ühiskonna hoolivusest ja sellest, et inimestele läheb loomade heaolu korda.

«Me eeldame, et kui valitsusasutustest käivad loomade heaoluga seotud debatid, mõistetakse, et tegemist on tõsiste ja avalikkusele korda minevate probleemidega. Tänane üritus ilmestab, et loomasõpru on palju ja soovime, et valitsus arvestaks rahva häälega,» ütles üritust korraldava organisatsiooni Dzīvnieku brīvība esindaja Maija Krastiņa.

Üritusele kogunenud inimeste plakatitelt võis näha, et enim avaldati meelt karusloomafarmide vastu, ent oli ka neid, kes kutsusid üles suuremale hoolivusele kõigi loomade suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles