Sadakond süürlast on mässuliste gaasirünnaku järel haiglas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasirünnaku järel vajab haiglaravi sadakond süürlast.
Gaasirünnaku järel vajab haiglaravi sadakond süürlast. Foto: GEORGE OURFALIAN / AFP Scanpix

Süüria mässuliste eilse väidetava toksilise gaasirünnaku järel on Aleppos hingamisraskustega haiglasse viidud sadakond inimest, teatasid Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ja riigimeedia täna.

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA teatas varem 21 kannatanust, kuid neid toodi Aleppo haiglasse pidevalt juurde. Nüüd on uudisteagentuuri andmetel haiglas 107 patsienti.

Arstid ütlesid, et enamusel haiglasse toodud inimestest olid hingamisraskused ja nägemisprobleemid. Ühe arsti sõnul on vähemalt kaks kannatanut kriitilises seisundis. 

Londonis baseeruv vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et valitsuse kontrolli all olevas Aleppos oli pärast mürsurünnakut tunda gaasi lõhna.

Aleppo politseiülem Essam al-Shali ütles riigitelevisioonile, et mürsud tabasid al-Khalidiya linnaosa ning tuul kandis gaasi laiali.

Esialgsetel andmetel keegi surma ei ole saanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles