May kaitses kirjas rahvale Brexiti lepet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May.
Briti peaminister Theresa May. Foto: AFP/LETA

Briti peaminister Theresa May saatis pühapäeval "kirja rahvale", lubades teha "südame ja hingega tööd" Brexiti kokkuleppe heaks, kui Euroopa Liidu liidrid selle pühapäeval Brüsselis erakorralisel tippkohtumisel allkirjastavad.

May seisab silmitsi suure väljakutsega saada leppele Briti parlamendi toetus.

Ajaleht Sunday Telegraph kirjutas, et May valitsuse liikmed ja EL-i diplomaadid teevad salaja tööd "plaan B" ettepanekutega, kartes, et Briti seadusandjad leppe selle praeguses sõnastuses tagasi lükkavad.

May kinnitas pühapäeval mitmes ajalehes avaldatud kirjas, et kokkulepe austab 2016. aasta rahvahääletuse tulemusi, kui 52 protsenti toetas Ühendkuningriigi lahkumist EL-ist.

"See saab olema lepe, mis on meie riiklikes huvides, lepe, mis töötab kogu meie riigi ja kogu meie rahva heaks, olenemata sellest, kas te hääletasite lahkumise või jäämise poolt," kirjutas May.

May kinnitas, et Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust järgmise aasta 29. märtsil, ning kutsus rahvast lepet toetama.

Parlamendil on võimalus teha seda mõne nädala jooksul, kui ta leppe üle hääletab, sõnas peaminister.

Sunday Telegraph aga märkis, et mitu Briti valitsuse tähtsat ministrit kavandavad parameetreid Norra-stiilis suhteks Brüsseliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles