Kuulsal Victoria järvel hukkus paadiõnnetuses vähemalt 30 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria järvel aset leidnud paadiõnnetuses hukkus vähemalt 30 inimest.
Victoria järvel aset leidnud paadiõnnetuses hukkus vähemalt 30 inimest. Foto: JAMES AKENA / REUTERS / Scanpix

Ugandas hukkus kuulsal Victoria järvel toimunud paadiõnnetuses vähemalt 30 inimest, ent ohvrite arv võib tõusta 60ni, teatas kohalik politsei täna.

Paat ligi saja inimesega pardal uppus halbade ilmastikutingimuste tõttu ja põhjustas vähemalt 30 inimese hukkumise. Hukkunute hulgas olid ka paadi omanik ja tema abikaasa.

«30 surnukeha on kaldale toodud ja 27 inimest päästetud,» ütles Uganda politsei esindaja Asuman Mugenyi. «Ühe ellujäänu sõnul oli paadi pardal üle 90 inimese.»

Päästetööd Victoria järve kaldal.
Päästetööd Victoria järve kaldal. Foto: ISAAC KASAMANI / AFP / Scanpix

Paat, millel viibijad tarbisid alkoholi, tantsisid ja kuulasid muusikat, uppus Uganda pealinna Kampala lähedal ja mitte kaugel rannikust.

Mugenyi sõnul võib õnnetuse põhjusena välja tuua liiga suure inimeste arvu laeva pardal ja halvad ilmastikuolud.

«Arvame, et reisijate hulk ületas lubatud piirmäära. Seal oli liiga palju inimesi ja kahjuks olid inimesed purjus,» ütles politsei esindaja. «Kahtlustame, et uppumist soodustasid laeva kehv tehniline olukord ja ilmaolud.»

Päästetööd laeva uppumispaigas Victoria järvel.
Päästetööd laeva uppumispaigas Victoria järvel. Foto: ISAAC KASAMANI / AFP / Scanpix

Uppuvale laevale saabusid esimesena appi kaks kohalikku kalameest väikestel paatidel. Paraku hüppasid mitmed laevalt pääseda üritanud väikestesse kalapaatidesse, neid oli aga liiga palju ja kalapaadid koos päästjatega uppusid. Paraku ei osanud paljud paadil viibinud reisijad ujuda ja ka see tõi kaasa nii suure hukkunute arvu.

Kohalike elanike sõnul renditi uppunud paati nädalavahetustel pidutsejatele ja see oli alati reisijatega ülekoormatud.

Victoria järvel juhtub palju laevaõnnetusi. Septembris surid sajad inimesed, kui järve Tansaania osas uppus lõbusõidulaev. 1966. aastal hukkus järvel Mwanza linna lähedal 800 inimest.

Kuulus Victoria järv kuulub osalt nii Ugandale, Tansaaniale kui Keeniale. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles