Iraanis sai maavärinas viga 70 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärin Iraanis
Maavärin Iraanis Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Iraani lääneosa raputas pühapäeval maavärin, milles sai esialgseil andmeil viga vähemalt 70 inimest, teatasid Iraani meedia ja geoloogid.

Iraani geofüüsika instituudi andmeil asus magnituudiga 6,4 maavärina kese Kermanshah' provintsis Sarpol-e Zahabi linnast 17 kilomeetrit edelas ja seitsme kilomeetri sügavusel.

USA geoloogiaameti andmed näitasid, et maavärina magnituud oli 6,3 ja selle kese asus 10 kilomeetri sügavusel.

Seitsme ja kümne kilomeetri sügavust maavärinat peetakse pinnalähedaseks ja üldiselt on selliste kahjupotentsiaal suurem. Iraani riigimeedia sõnul oli maavärina kese pinnale veelgi lähemal -- viie kilomeetri sügavusel.

Riigimeedia sõnul oli maavärinat tunda seitsmes Iraani provintsis. Seda tunti ka Iraagi pealinnas Bagdadis.

Sama piirkonda tabas maavärin ka 2017. aasta novembris. Siis mõõdeti maavärina tugevuseks 7,3 ning surma sai üle 600 inimese. Maavärin purustas palju maju ja osad tollal kodu kaotanud inimesed on jätkuvalt peavarjuta.

Võimude teatel saadeti kohe peale maa vappumise lõppu sündmuskohale kuus päästemeeskonda. Lisaks asusid tegutsema sõjavägi ja rahvuskaart.

Päästeameti juhi Pir Hossein Kolivandi sõnul sai maavärinas viga vähemalt 70 inimest.

Kermanshah' provintsi kuberner Houshang Bazvand ütles samuti, et on vigastatuid, kuid ta ei osanud nende arvu öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles