Gobzemsist sai ametlikult Läti peaministrikandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KPV LV peaministrikandidaat Aldis Gobzems täna ajakirjanike ees.
KPV LV peaministrikandidaat Aldis Gobzems täna ajakirjanike ees. Foto: Ieva Leiniša / LETA / Scanpix

Läti president Raimonds Vējonis nimetas täna peaministrikandidaadiks KPV LV liikme Aldis Gobzemsi.

President andis Gobzemsile kaks nädalat oma valitsusele seimi toetuse saavutamiseks.

Vējonis ütles, et kui Gobzemsil ei õnnestu valitsust moodustada, võtab ta tema kandidatuuri tagasi, kuid avaldas lootust, et seekord saavutatakse uue valitsuse osas kokkulepe. 

Gobzems sõnas, et moodustab valitsuse eesmärgiga saavutada riigi ja rahva ühtsus. Kandidaat tänas presidenti julguse eest tema kandidatuur esitada ning lubas pühendada kogu ülejäänud elu Läti rahva heaolu ja õitsengu tagamisele.

6. oktoobri seimivalimistel kogus KPV LV 14,25 protsenti häältest, millega erakond sai parlamendis 16 kohta. 

Gobzems on peaministri kohale teine kandidaat. Jānis Bordāns Uuest Konservatiivsest Parteist (JKP), kelle president nimetas peaministrikandidaadiks 7. novembril, ei suutnud valitsuskoalitsiooni moodustada. 

Läti uues parlamendis on enim, 23 saadikukohta Üksmeelel. KPV LV-l (Kellele kuulub riik) ja JKP-l on kummalgi 16 saadikukohta.

Arengu Eest/Poolt ja Rahvuslik Liit on esindatud 13, Talurahva ja Roheliste Liit (ZZS) 11 ja Uus Ühtsus kaheksa seadusandjaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles