Vene räppar pääses vahi alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Husky, kodanikunimega Dmitri Kuznetsov, kohtus.
Husky, kodanikunimega Dmitri Kuznetsov, kohtus. Foto: Violetta Sturit / TASS / Scanpix

Venemaal pääses täna vabadusse räppar Husky, kodanikunimega Dmitri Kuznetsov, kes mõisteti 22. novembril huligaansuse eest 12 päevaks vangi.

Räppari vabastamisest teatas täna tema advokaat. Husky esindaja sõnul otsustas Krasnodari linna Pervomai piirkonna kohus karistuse tühistada. Seda, miks kohus oma varasema otsuse tühistas, advokaat ei selgitanud.

Probleemid algasid 21. novembril, kui Husky pidi Krasnodaris kontserdi andma. Prokuratuur nõudis aga klubilt, kus räppar pidanuks esinema, et see ürituse tühistaks, kuna Husky etteastetes on ekstremismi elemente.

Kontsert viidi üle teise kohta, kuid võimud sekkusid ka seal, lülitades välja elektri. Seepeale kogunesid fännid kontserdipaiga ümber ja räppar esines neile autokatuselt.

Kuni politsei tuli ja refrääne kaasa laulvate fännide vahelt Husky vahistas. Seepeale piirasid fännid sisse politseiauto ja nõudsid iidoli vabakslaskmist. Lõpuks andis rahvas siiski järele ja Husky viidi trellide taha.

Husky on tuntud ühiskonnakriitiliste laulude poolest, kus ta arvustab politseivägivalda ja võimusid. Venemaal on esile kerkinud uus laine noori räppareid, kes valavad sõnadeks noorte frustratsiooni riigi poliitilise olukorra ja oma majanduslike hädade pärast.

Krasnodari võimude sõnul esitas kaebuse ka selle auto omanik, mille katuselt Husky esines. Karistus selle eest võib olla pikemgi kui huligaansuse eest. Räppar lubas, et hüvitab kõik kahjud, mille autole tekitas. Enda sõnul ta lihtsalt tundis, et peab fännidega suhtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles