Saksa kohus saatis vangi viis koolitüdrukuid grupivägistanud noormeest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks mitmes grupivägistamises süüdi mõistetud noormeestest eile Esseni kohtus Saksamaal.
Üks mitmes grupivägistamises süüdi mõistetud noormeestest eile Esseni kohtus Saksamaal. Foto: Roland Weihrauch / AP / Scanpix

Lääne-Saksamaal asuva Esseni linna kohus saatis eile vangi viis noort meest, kes mõisteti süüdi kuue koolitüdruku grupivägistamises, kuigi uurijate hinnangul võisid nad sooritada märksa rohkem kuritegusid.

Essenist, Gelsenkirchenist ja Wuppertalist pärit noormehed korraldasid rünnakuid aastatel 2016-2018 ning nende ohvriteks langenud tüdrukutest noorimad olid 16-aastased.

Süüdimõistetud noormehed, kes on vanuses 17-24 eluaastat, meelitasid tüdrukud esmalt oma autosse, võtsid neilt ära mobiiltelefoni, lukustasid sõiduki uksed ning sõidutasid nad eraldatud kohtadesse, kus nad kõik järjepanu tüdrukuid vägistasid.

Esilagu võttis ohvriks valitud tüdrukuga ühendust üks noormees seltskonnast ning korraldas temaga kohtumise, selgus kohtumaterjalidest. Omavahel arutasid nad kuritegusid suhtlusrakenduses WhatsApp, pruukides vägistamise kohta väljendit «skorpionit tegema».

Mehed mõisteti süüdi kokku kuues vägistamises ning neile määrati vanglakaristused kolmest aastast ja üheksast kuust kuni kuue aasta ja kolme kuuni.

Süüdistaja oli nõudnud seltskonnale kuni seitsme aasta ja üheksa kuu pikkusi karistusi.

Kolm süüalustest tunnistasid end ise kuritegudes süüdi.

Kohtunik Volker Uhlenbrock nimetas süüdimõistetute tegusid misogüünseks, põlastusväärseks ja erakordselt alandavaks. «Süüdistatavad kasutasid ära oma ohvrite haavatavat olukorda,» lausus ta.

Esialgu esitati noormeestele süüdistus seitsmes vägistamises, kuid ühest süüdistusest hiljem loobuti. Samas ütlesid uurijad, et tegelikult oli seltskonna toime pandud vägistamiste hulk ilmselt teadaolevast märksa suurem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles