Euroopas jätkub kellakeeramine 2021. aastani (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell.
Kell. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Euroopa Liidu eesistuja Austria valmistab ette dokumenti, mille kohaselt lükataks kellakeeramise lõpetamine edasi 2021. aastani.

Austria ettepaneku kohaselt hinnataks kella keeramisest loobumise mõju viis aastat pärast selle lõpetamist ehk 2026. aastal.

Esialgu oli kavas kellakeeramine lõpetada juba tuleval aastal, kuid mitu riiki, sealhulgas Portugal, Kreeka ja Holland soovisid, et jätkataks kella keeramisega või antaks rohkem infot, põhjendamaks, miks muudatust kavandatakse.

Suurem osa riike pole seni veel otsustanud, kas loobuda suveajast või talveajast, kuid Euroopa Liidus tehtud küsitluse kohaselt toetab valdav osa inimesi kellakeeramise lõpetamist. Küsitlusele vastas 4,6 miljonit inimest.

Politico andmeil peavad riigid täna teatama, kas nad on Austria ettepanekuga nõus ning kellakeeramise küsimus tuleb arutusele tuleval esmaspäeval ELi transpordiministrite kohtumisel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles