Arst: osa Saif al-Islami käest tuleks gangreeni tõttu amputeerida

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saif al-Islam
Saif al-Islam Foto: SCANPIX

Liibüa kukutatud diktaatori Muammar Gaddafi poeg Saif al-Islami käevigastus on äärmiselt tõsine ja gangreeni tõttu  tuleks osa paremast käest amputeerida.

Saif al-Islami sõrmi ja kätt uuris kolm päeva tagasi doktor Andrei Murahhovski, kes on pärit Ukrainast ja töötab Zintanis.

Mehe enda sõnul sai tema käsi viga NATO õhurünnakus mitu nädalat tagasi. Sidemetesse on mässitud pöial, nimetissõrm ja keskmine sõrm.

Doktor rääkis eile Reutersile, et vigastus näeb halb välja ja ilma amputeerimiseta võib Saif al-Islam haigestuda väga tõsiselt.

Gaddafi järglaseks peetud mees võeti koos mitme kaasvõitlejaga kinni Lõuna-Liibüas 19. novembril, mil nad üritasid põgeneda Nigerisse.

Doktor Murahhovski sõnul keskmine sõrm operatsiooni ei vaja, küll aga tuleks lõigata nimetissõrme ja pöialt.

Kui meediasse levisid esimesed pildid kinnimässitud sõrmedega Saif al-Islamist, siis mõned oletasid, et ajutise valitsuse sõdurid murdsid mehel sõrmeluud. Arsti sõnul on aga vigastuse põhjuseks «mingi plahvatus».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles