Ajakirjanikud sattusid Kairos seksuaalse vägivalla ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mona Eltahawy
Mona Eltahawy Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas Kairos töötavad kaks naisajakirjanikku paljastasid, et sattusid sündmusi kajastades seksuaalse vägivalla ohvriks.

USA-Egiptuse päritolu Mona Eltahawy sõnas, et ta arreteeriti meeleavalduste toimumispaigas Tahriri väljakul ning ülekuulamisel ahistas politsei teda seksuaalselt, edastab AFP.

Eltahawy sõnul püüdsid politseinikud tal riideid seljast võtta ning paar neist tahtis käsi ta pükstesse panna. Naine võitles vastu ning tal murti mõlemad käeluud.

Prantsuse teleajakirjanik Caroline Sinz jäi koos kaameramehega rahvamassi sisse, kus mass nad teineteisest lahutas. Naisajakirjanik jäi meeste keskele, kes tema vastu vägivalda kasutasid. Naise kinnitusel võib temaga juhtunut nimetada vägistamiseks. Ka kaameramees sai kehalisi vigastusi.

Tegemist ei ole esimeste juhtumitega, mil ajakirjanikud Egiptuse sündmusi kajastades kannatada saavad.

Selle aasta veebruaris rünnati Kairos USA telekanali CBS sõjakorrespondenti Lara Loganit. Ka tema langes seksuaalse vägivalla ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles