Viktor Orbáni lojaalsus kaldub üha enam itta (45)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin kaks kuud tagasi Kremlis.
Ungari peaminister Viktor Orbán (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin kaks kuud tagasi Kremlis. Foto: ALEKSANDR ZEMLJANITŠENKO/AP/SCANPIX

Kuigi Ungari peaministrile Viktor Orbánile on varemgi ette heidetud liigset indu saada hästi läbi Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, arutavad Euroopa Liidu ja NATO liikmesriigid hiljutiste sündmuste tõttu üha tõsisema murega, kelle huvides madjarite valitsusjuht ikkagi tegutseb.

Esiteks pani Ungari partnerriikide liidreid kulmu kergitama, kui Ungari võimud aitasid novembri keskel Budapesti pageda korruptsiooni eest vangi mõistetud Makedoonia endisel peaministril Nikola Gruevskil.

Seejärel puhkes tüli Ungari ja Ameerika Ühendriikide vahel, sest Ungari otsustas kaks relva- ja narkoäris süüdistatud venelast Ühendriikide asemel hoopis Venemaale välja anda. Seda hoolimata asjaolust, et mehi aitas Budapestis kinni võtta USA narkootikumide vastase võitluse amet (DEA).

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles