VIDEO. Briti poiss ründas oma süürlasest koolivenda: «Ma uputan su ära, väike värdjas» (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost, kus on näha 15-aastase süürlase ründamist Huddersfieldis.
Kuvatõmmis videost, kus on näha 15-aastase süürlase ründamist Huddersfieldis. Foto: Kuvatõmmis/Twitter

Suurbritannias Huddersfieldis leidis oktoobris aset häiriv vahejuhtum, mil teismeline poiss oma süürlasest koolivenda füüsiliselt ründas ja veega piinamist etendas. Video sai sel nädalal kuulsaks üle maailma.

Videos võib näha, kuidas sinist kampsunit kandev poiss kutsub välja teise lapse, keda nimetab Jamaliks ja lööb teda peaga. Seejärel paneb poiss käe ümber Jamali kõri, surub ta vastu maad ja valab talle vett suhu. «Ma uputan su ära, väike värdjas. Ma uputan su ära!» ütleb kiusaja videos.

Briti meedias on selline rünnak tekitanud tugevat vastukaja, sest ründaja võis koolikaaslase rahvuse ja rassi tõttu imiteerida veega piinamist (waterboarding), mida USA Luure Keskagentuur (CIA) varasemalt terrorismis kahtlustatavate peal rakendas.

Jamali perekond kolis Inglismaale kaks aastat tagasi pärast Süüriast põgenemist ja mitut aastat Liibanonis elamist.

Guardiani teatel kaalub poisi perekond Huddersfieldist lahkumist ja juba praegu on laual võimalus kolida Oxfordi. Perekonna esindaja sõnul on lapsed korduvalt rassistlike rünnakute ohvriks langenud. Jamali kõrval kiusatakse grupiviisiliselt ka peretütart, kes käib samas koolis. Sel nädalal rebis üks õpilastest näiteks jõuga ära tüdruku hidžaabi.

Lääne-Yorkshire'i politsei esindaja Steve Dodds tegi eile avalduse, kus teatas, et juhtumiga seoses on üle kuulatud 16-aastane poiss. «Me uurime teateid rassistlikel motiividel korraldatud rünnakust, mille ohvriks oli 15-aastane poiss ja mis leidis aset Almondbury koolis 25. oktoobril kell 13.»

Täna tehtud avalduses ütles politsei, et 16-aastane ründaja peab noortekohtu ette minema, kuid ei täpsustanud aega. Sotsiaalmeedia kasutajad tõid avalikkuse ette ka ründaja nime. Väidetavalt on tegu 16-aastase Bailey McLareniga. 

Ühisrahastusplatvormi GoFundMe kaudu on Jamali toetuseks kokku kogutud 98 419 naela (110 870 eurot). 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles