USA kinnipeetav tunnistas üles 90 mõrva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sarimõrvar Samuel Little.
USA sarimõrvar Samuel Little. Foto: AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides kolme naise mõrva eest eluaegset vanglakaristust kandev eakas mees tunnistas üles, et tappis nelja aastakümne kestel üle riigi kokku 90 inimest.

FBI hinnangul võib 78-aastane Samuel Little olla seega USA ajaloo üks kõige enam inimesi tapnud sarimõrvar.

Juurdlusasutused püüavad parasjagu seada mehe ülestunnistust kooskõlla kümnete naiste surmadega kõikjal USAs aastatel 1970–2005. Uurijate sõnul on neil õnnestunud seostada Little’it juba 34 mõrvaga ning töö jätkub.

Little ründas eelkõige haavatavas olukorras nais, kes tegelesi prostitutsiooniga või kasutasid uimasteid. Uurijate sõnul ei õnnestunud pahatihti ohvreid tuvastada ning nende surma ei uuritud põhjalikult.

«Little’i tapmismeetod ei jätnud alati ka selgeid märke, et tegu oli mõrvaga. Endine poksija lõi oma ohvrid võimsa löögiga tavaliselt uimaseks või teadvusetuks ning seejärel kägistas nad,» kirjeldab FBI oma raportis.

«Ilma pussitamisjälgede või kuulihaavadeta ei loetud paljusid neist surmadest mitte mõrvadeks, vaid klassifitseeriti uimasti üledoosi, õnnetuse või loomulikesse põhjustesse suremisena,» jätkavad uurijad raportis.

Suurem osa tapmistest pani Little ilmselt toime 1970. aastatel ja 1980. aastate alguses, enne kui politsei võttis laialdaselt kasutusele DNA-tehnoloogia.

Little mõisteti eluks ajaks vangi 2014. aastal kolme naise tapmise eest. Vahi all on ta viibinud alates 2012. aasta septembrist, kui ta peeti kinni Kentucky osariigis kodutute varjupaigas ja anti välja California osariigile, kus teda otsiti taga narkokuriteo tõttu.

Little’ilt võeti DNA-proov, mis sidus mehe kolme lahenduseta mõrvaga Los Angelese maakonnas 1987. ja 1989. aastal. Kõik kolm tema ohvriks langenud naist olid läbi pekstud ja kägistatud.

Mees ei tunnistanud end tapmistes süüdi, kuid kohus määras talle siiski kolm eluaegset vanglakaristust võimaluseta ennetähtaegselt vanglast vabaneda.

Varem oli Little muuhulgas süüdi mõistetud vägistamise ja relvastatud röövi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles