Argentina: politsei suhtub vägivalda G20-l nulltolerantsiga

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina julgeolekuminister Patricia Bullrich neljapäeval Buenos Aireses pressikonverentsil.
Argentina julgeolekuminister Patricia Bullrich neljapäeval Buenos Aireses pressikonverentsil. Foto: Reuters/ScanPix

Argentina julgeolekuminister Patricia Bullrich ütles neljapäeval, et politsei suhtub Buenos Aireses peetavat G20 tippkohtumist turvates vägivalda nulltolerantsiga. 

Argentina julgeolekuminister Patricia Bullrich ütles neljapäeval, et politsei suhtub Buenos Aireses peetavat G20 tippkohtumist turvates vägivalda nulltolerantsiga. 

Bullrich ütles kahepäevase tippkohtumise eelõhtul ajakirjanikele, et julgeolekujõud on saavutanud protestirühmitustega kokkuleppe meeleavalduste rahumeelses korraldamises.

Ministrilt küsiti, kas riigil on võime suruda maha sellist vägivalda, mis tumestas eelmise aasta G20 tippkohtumist Saksamaal Hamburgis. "Me oleme võtnud ühendust nendega, kes avaldasid teistsugust arvamust ja oleme jõudnud kokkuleppele selles, et meeleavaldused on rahumeelsed, ilma vägivallata," sõnas ta.

Bullrich hoiatas samas, et Argentina võimud "ei kavatse vägivalda sallida ja tegutsevad, kui mõni rühmitus püüab rahu rikkuda".

Argentina ühiskondlikud organisatsiooni ja aktivistid on kutsunud korraldama proteste Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja G20 vastu erinevates Buenos Airese piirkondades. Reedele on kavandatud massimeeleavaldus.

Argentina on saanud IMF-ilt majandusraskustega toimetulemiseks 56 miljardi suuruse abipaketi kasinusmeetmete elluviimise eest, mis on tekitanud riigis tugevat vastuseisu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles