ÜRO on mures Vahemerel kimpus olevate migrantide pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeoperatsioon Vahemerel.
Päästeoperatsioon Vahemerel. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

ÜRO pagulasamet ärgitas reedel leidma kiiret lahendust üheteistkümne Vahemerel lõksus oleva migrandi olukorrale.

Hispaania abirühmitus Proactiva Open Arms, mis aitas Hispaania kalalaeval enam kui nädala eest päästa 12 migranti, teatas, et üks vedelikupuuduse all kannatav noormees tuli evakeerida äärmiselt viletsas seisus Maltale. 

Ka ülejäänud üheteistkümnel on vaja jõuda turvalisse sadamasse nii kiiresti kui võimalik, märkis Proactiva. 13-liikmelise meeskonnaga kalalaev «Nuestra Madre Loreto» päästis migrandid 22. novembril. 

Egiptusest, Nigerist, Senegalist, Somaaliast ja Sudaanist pärit migrandid asusid teele Liibüast ning leiti triivimast Malta lähedal kummipaadis.

Hispaania võimud on juba püüdnud veenda Tripolit neid tagasi võtma ning pidasid läbirääkimisi Itaalia ja Maltaga. 

Kuid kalalaeva kapteni Pascual Dura sõnul on need mõlemad riigid juba keeldunud alust enda sadamaisse lubamast. 

ÜRO pagulasameti Madridi büroo kutsus reedel üles olukorda kiirelt lahendama. 

See on olnud esmaspäevast saadik ühenduses Hispaania võimudega, et väljendada sügavat muret päästetud inimeste võimaliku tagasisaatmise pärast Liibüasse.

Aasta algusest saadik on Rahvusvahelise Rändeorganisatsiooni andmeil meritisi Euroopasse saabunud üle 106 000 migrandi, vähemalt 2119 on seda üritades hukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles