Põhja-Korea sõdur põgenes üle piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Panmunjoni külas.
Sõdurid Panmunjoni külas. Foto: Lee Jin-man / AP / Scanpix

Lõuna-Korea sõjavägi teatas täna Põhja-Korea sõduri ülejooksmisest, öeldes, et juhtum leidis aset maismaapiiri idapoolses lõigus. 

«Lõuna-Korea sõdurid märkasid vaatlusseadmete abil Põhja-Korea sõdurit demarkatsioonijoont ületamas,» on öeldud staabiülemate ühendkomitee avalduses. «Asjakohased ametkonnad hakkavad uurima üksikasju selle kohta, kuidas ta Lõunasse tuli,» lisati avalduses. 

Lõuna-Korea sõdurid eskortisid oma vaenulikust naaberriigist pärit kolleegi piiri ületamise järel turvalistele aladele. Staabiülemate sõnul pole märgata olnud mingit ebatavalist tegevust piirkonnas, kust Põhja-Korea sõdur põgenes.

Alates Korea sõjast (1950-1953) on Lõuna-Koreassse põgenenud üle 30 000 põhjakorealase, peamiselt on nad liikunud Hiina kaudu. 

Aasta tagasi sai Põhja-Korea sõdur põgenemise käigus raskelt haavata. Üle piiri jõudnud sõdur tunnistas hiljem, et tema isa on Põhja-Korea kindral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles