Video: Trump pani Argentina presidendi piinlikusse olukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauricio Macri (paremal) tervitamas Donald Trumpi.
Mauricio Macri (paremal) tervitamas Donald Trumpi. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS / Scanpix

Eile alanud G20 tippkohtumisel Buenos Aireses leidis avapäeval aset mitu huvitavat vahejuhtumit.

Näiteks mõistis USA president Donald Trump valesti Argentina president Mauricio Macrit ja jättis oma kolleegi pärast kätlemist üksinda lavale seisma. Macri üritas Trumpi peatada, sest kavas oli nn perepilt kõigi tippkohtumisel osalevate liidritega. Mõne hetke pärast jooksis üks korraldajatest presidendile järgi ja palus tal tagasi tulla. 

Lõpuks suudeti liidrid siiski pildile meelitada. Seal jäi aga silma, et Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman tundis end laval ebamugavalt. Ajal, mil teised riigijuhid enne pildi tegemist lõbusalt juttu ajasid, ei tahtnud keegi bin Salmaniga vestelda ja nii seisis Saudi Araabia kroonprints õnnetult üksinda. 

Bin Salman röövis eilse päeva jooksul Trumpilt tähelepanu. Näiteks jäi printsi vestlus Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga kaamerate ette. Samuti vaadati imestusega bin Salmani ja Venemaa president Vladimir Putini ülimalt sooja tervitust. 

Vladimir Putin (vasakul) ja Mohammed bin Salman.
Vladimir Putin (vasakul) ja Mohammed bin Salman. Foto: Jacques Witt/SIPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles