Euroopa Komisjoni volinik: rändepakti vastased pole sellega korralikult tutvunud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos.
Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos ütles, et sel nädalal toimuval Euroopa Liidu liikmesriikide siseministrite kohtumisel otsustatakse, kas ühendusel saab olema ühtne asüülipoliitika ja avaldas lootust, et ühendus jõuab ühisele arusaamale. 

Intervjuus Saksa väljaandele Welt ütles rändevolinik, et ÜRO rändepakti eesmärk ei ole suurendada Euroopasse saabuvate migrantide arvu, vaid vastupidi. Selle siht on turvalise ja korrakohase migratsiooni tagamine ning inimkaubanduse piiramine.

«Saame seda teha vaid siis, kui teeme koostööd Aafrika riikidega,» sõnas Avramopoulos. «Selleks on migratsiooni valdkonnas vaja uut mitmepoolset platvormi. Ükski riik ega ükski kontinent ei saa sellega üksi hakkama. See, kes on rändepaktile vastu, pole sellega korralikult tutvunud.»

Kommenteerides osa riikide vastuseisu ÜRO rändepaktile, tõdes volinik, et ei mõista seda.

«Mul on sellest väga kahju. Ma ei mõista rändepaktile vastuseismist, kuna see dokument pole õiguslikult siduv ja see ei sunni kedagi mitte millekski,» ütles Avramopoulos ja kutsus kõiki seni rändepakti mitte toetanud riike seda uuesti üle vaatama.

«Kui Euroopa Liit ei ole rändepakti osas ühel meelel, avaldame oma Aafrika partneritele pettumust. Samal ajal muutab erimeelsus rändeküsimuses Euroopa Liidu nõrgemaks ja haavatavamaks,» sõnas rändevolinik.

«Rändepakt on Euroopa vastus ülemaailmsele probleemile ja iga Euroopa Liidu liikmesriik peaks selle poolt olema,» ütles Avramopoulos.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles