Küsitlused näitavad Ühtse Venemaa populaarsuse vähenemist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosungil «Koos võidame!» on näha riigiduumavalimistele mineva Ühtse Venemaa esinumbrit Dmitri Medvedevit ja valmistest eemale jäävat Vladimir Putinit, kes pürgib märtsis riigipeaks.
Loosungil «Koos võidame!» on näha riigiduumavalimistele mineva Ühtse Venemaa esinumbrit Dmitri Medvedevit ja valmistest eemale jäävat Vladimir Putinit, kes pürgib märtsis riigipeaks. Foto: SCANPIX

Mitmete sotsioloogiliste küsitluste järgi võib senine võimupartei Ühtne Venemaa jääda riigiduuma kuuendas koosseisus ilma senisest konstitutsioonilisest enamusest.

Uuringufirma Leveda-Keskus andmetel hääletaks Ühtse Venemaa poolt 53 protsenti, kommunistide poolt 20, liberaaldemokraatliku partei poolt 12 ja Õiglase Venemaa poolt 9 protsenti valijast juhul, kui valimised toimuksid sel pühapäeval, vahendas Interfax.

Kui hääled jaotuksid selliselt, siis Ühtne Venemaa saaks 450-kohalises riigiduumas 253 kohta, kommunistid 94, liberaaldemokraadid 59 ja Õiglane Venemaa 44 kohta.

Levada-Keskuse küsitlus toimus 19.-22. novembril ja selles osales 1600 inimest üle kogu riigi.
Konstitutsioonilise enamuse jaoks on vaja 300 saadikukohta. Praeguses riigiduuma viiendas koosseisus on Ühtsel Venemaal 315 kohta.

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimise keskuse (VTsIOM) värske küsitlus näitas Ühtsele Venemaale 53,7-protsendist, kommunistidele 16,7- ja liberaaldemokraatidele 11,6-protsendit toetust. Õiglane Venemaa kogus 10 protsenti, Jabloko 2,9 protsenti, Pravoje Delo (Õige Asi)1,7 ja Venemaa Patrioodid 1,6 protsenti poolthäältest.

VTsIOMi küsitlus leidis aset 20.-21. novembril ja sellest võttis osa 1600 inimest.

Vene riigiduuma valimised leiavad aset 4. detsembril 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles