Politico nimetas mõjukaimate eurooplaste hulka Heli Tiirmaa-Klaari (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Tiirmaa-Klaar.
Heli Tiirmaa-Klaar. Foto: Erik Prozes

Poliitikauudiste portaal Politico avaldas nimekirja 28 inimesest, kes eeloleval aastal kõige enam Euroopa elu ja poliitikat muudavad. Nende hulka arvati ka Eesti esimene küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.

«Igal aastal koostab Politico nimekirja 28 inimesest, kes eesoleval aastal Euroopat kujundavad,» kirjutas portaal. «Sel aastal tegime asja veidi teisiti. Lisaks sellele, et valisime esikohale Itaalia parempoolsete liidri Matteo Salvini, jaotasime ülejäänud 27 inimest kolme kategooriasse: tegijad, unistajad ja segipaiskajad.»

Tegijate kategooriasse määrati üheksa inimest ja neist arvati neljandale kohale Eesti välisministeeriumi küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.

«Heli Tiirmaa-Klaar tahab kirjutada küberkonflikti reeglid. Eesti esimese küberjulgeoleku diplomaadina seisab ta eesliinil võitluses selle üle, mida riigid saavad ja ei saa küberruumis teha. Tema ambitsioon: peatada rõhuvate valitsuste sõjakuriteod ja rünnakud internetis, samal ajal tagades, et nad ei saaks kasutada rahvusvahelist õigust informatsiooni vaba leviku takistamiseks,» kirjutas Politico. 

Tiirmaa-Klaar alustas tööd välisministeeriumi küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatilise esindajana 3. septembril. Tema peamisteks ülesanneteks on küberjulgeolekut puudutava Eesti välispoliitika kujundamine, selle koordineeritud elluviimise tagamine ja Eesti seisukohtade esitamine välispoliitiliste platvormide raames ja rahvusvahelisele koostööle kaasaaitamine küberjulgeoleku valdkonnas.

Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: Massimo Di Vita / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Politico Euroopa 2019. aasta mõjukaimate nimekirja esikohale arvati Itaalia siseminister Matteo Salvini. 

«Koos Prantsuse parempoolsete liidri Marine Le Peniga, püüab Salvini korraldada kampaania sarnase maailmavaatega poliitikutega kogu kontinendil, et moodustada Euroopa Parlamendi valimisteks ühtne blokk, millega pärast valimisi Euroopa ümbervormimiseks üheskoos tööd teha,» kirjutas Politico Salvini esikohale arvamist põhjendades. 

Tegijate kategoorias pääsesid lisaks eestlannale tabelisse Hispaania peaminister Pedro Sánchez ja Ukraina presidendikandidaat Julia Tõmošenko, unistajate kategoorias paigutati neljandale kohale Tallinna-Helsingi tunneli projekti vedav ettevõtja Peter Vesterbacka ning niinimetatud segipaiskajate kategooriasse jõudsid Briti opositsioonijuht Jeremy Corbyn ja Austria siseminister Herbert Kickl.

Vaata täielikku nimekirja SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles