Itaalia politsei vahistas Sitsiilias uue maffiabossi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias vahistati maffiaboss Settimino Mineo.
Itaalias vahistati maffiaboss Settimino Mineo. Foto: IGOR PETYX / EPA / Scanpix

Itaalia politsei vahistas maffiaboss Settimino Mineo ja veel mitukümmend kahtlusalust, teatasid ametnikud ja meedia täna.

80-aastane juveliir Mineo ja veel vähemalt 45 isikut võeti kinni vahetult enne seda, kui Mineo oleks Palermos uueks maffiajuhiks pühitsetud, ütles politsei.

Vahistatuid süüdistatakse väljapressimises, ebaseaduslikus relvade omamises, süütamistes ja teistes kuritegudes, teatasid uurijad.

Itaalia meedia nimetas maffiajuhi ja teiste isikute vahistamist maavärinaks Sitsiilia kuritegelikus organisatsioonis, sest uue juhi määramine pidi olema oluline samm Sitsiilia maffia ülesehitamise protsessis. 

«Vahistamised esindavad üht suurimat lööki riigi poolt maffia vastu. Mineo valiti eelmise maffiabossi troonipärijaks pärast viimase surma. Itaalias ei ole enam ruumi sellise saasta jaoks,» kirjutas Itaalia asepeaminister Luigi Di Maio.

Sitsiilia maffia endine juht Toto Riina suri eelmisel sügisel vanglas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles