Türgi kohus lubas Khashoggi mõrvaga seoses vahistada kaks Saudi printsi liitlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman. Foto: PP AGENCY/SIPA / Scanpix

Türgi kohus andis loa vahistada kaks Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed bin Salmani liitlast, keda prokuratuur seostab ajakirjanik Jamal Khashoggi tapmisega, ütlesid Türgi meedia ja juurdlusega seotud allikad täna.

Istanbuli peaprokurör esitas eile kohtule taotluse, milles soovib saada vahistamismäärust Ahmad al-Assiri ja Saud al-Qahtani kinnipidamiseks. Riiklik uudisteagentuur Anadolu kirjutas täna, et kohus rahuldas taotluse.

Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. Foto: Johnny Green / PA Wire/PA Images/Scanpix

Kohtudokumentides öeldakse, et endine õukonna nõunik Qahtani ja endine luureülema asetäitja Assiri juhtisid Khashoggi tapnud ja surnukeha tükeldanud jõuku. Saudi võimude sõnul ületasid ajakirjaniku tapjad oma volitused.

Saudi ametnikud tapsid Khashoggi 2. oktoobril Istanbulis asuvas Saudi Araabia konsulaadis.

Türgi taotleb 18 kahtlusaluse, seal hulgas mõrvarühma 15 liikme väljaandmist. Valitsuse sõnul suurendaks õigusemõistmine Türgis läbipaistvust. Juurdlusega soetud Türgi ametnik ütles, et vahistamiskäsud toovad ilmsiks Ankara kartuse, et Saudi Araabia ei pruugi kahtlusaluseid vastutusele võtta.

Saudi Araabia on pidanud Khashoggi tapmisega seoses kinni 21 inimest ja nõuab viiele neist surmanuhtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles