Soome paremäärmuslastest on enamik kurjategijad (9)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neonatsliku Põhjamaade Vastupanuliikumise liikmed mullu Soome iseisvuspäeval toimunud marsil Helsingis. FOTO: Vesa Moilanen/Ap/Scanpix
Neonatsliku Põhjamaade Vastupanuliikumise liikmed mullu Soome iseisvuspäeval toimunud marsil Helsingis. FOTO: Vesa Moilanen/Ap/Scanpix Foto: Vesa Moilanen/AP/Scanpix

Neonatsliku ühenduse Põhjamaade Vastupanuliikumine (PVL) Soome haru ja sellega lõdvalt seotud Odini Sõdalaste liikmetest enam kui kahel kolmandikul on kuritegelik minevik, kusjuures suuremat osa neist on karistatud vägivallakuritegude eest, selgub Soome avalik-õigusliku ringhäälingu Yle analüüsist.

Soome võimud on juba mõnda aega näinud vaeva, et rühmitus keelustada, ja septembri lõpul otsustaski Turu apellatsioonikohus nende tegevusele lõpu teha, kuna ühendust peetakse vägivaldseks. Kohtuotsus pole siiski veel jõustunud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles