Robot avas Amazoni laos karutõrje pipragaasi ja saatis 24 töötajat haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni ladu Robbinsville'is New Jersey osariigis, kus robot põhjustas paarikümne töötaja haiglasse sattumise.
Amazoni ladu Robbinsville'is New Jersey osariigis, kus robot põhjustas paarikümne töötaja haiglasse sattumise. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / Scanpix

USAs New Jersey osariigis sattusid 24 Amazoni laotöötajat haiglasse, kuna robot lõhkus kogemata karutõrjeks mõeldud pipragaasi pakendi.

225-grammine kanister sisaldas tšillipipardes sisalduvat kapsaitsiini kontsentreeritud kujul. Õnnetus juhtus eile, kui robot torkas riiulist maha kukkunud pakendisse augu, vahendas kohalik meedia.

«Kõik kannatada saanud töötajad on juba koju saanud või peaks lähima 24 tunni jooksul haiglast välja pääsema. Meie töötajate turvalisus on meie prioriteet ning käimas on põhjalik uurimine,» teatas Amazon.

Varem oli ettevõte öelnud, et töötajad toimetati haiglasse ettevaatusabinõuna.

Amazoni ladusid on varem nii USAs kui ka Ühendkuningriigis kritiseeritud kehvade töötingimuste pärast ning firmale on ette heidetud, et nad seavad produktiivsust ohutusest tähtsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles