Ecuador: Assange'i saatkonnast lahkumise tingimused on täidetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange.
Julian Assange. Foto: NEIL HALL / REUTERS/Scanpix

Ecuadori president Lenín Moreno ütles neljapäeval, et WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i Ecuadori Londoni saatkonnast lahkumise tingimused on täidetud.

Assange'il on tehtud võimalikuks saatkonnast lahkumine «vabaduselähedaselt», ütles Moreno. Ta ei selgitanud, mida ta selle väljendiga täpselt silmas pidas.

Ta lisas vaid, et Suurbritannia on lubanud, et Austraalia kodanikku Assange'i ei anta välja ühelegi riigile, kus tema elu ohus oleks.

Assange redutab alates 2012. aasta juunist Ecuadori Londoni saatkonnas, et vältida vahistamist. Kuigi Rootsi võimud on talle esitatud vägistamissüüdistustest nüüdseks loobunud, on Briti võimud soovinud teda endiselt vahistada kautsjonireeglite rikkumise eest.

Assange pelgab, et Suurbritannia annab ta üle USA-le, kus teda ähvardab vangistus Ühendriikide salajaste sõjaliste dokumentide ja diplomaatiliste kirjavahetuse avaldamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles