Pariisi vaatamisväärsused jäävad homme märatsejate hirmus suletuks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollastes ohutusvestides meeleavaldajad eelmisel nädal Pariisis, taamal Eiffeli torn.
Kollastes ohutusvestides meeleavaldajad eelmisel nädal Pariisis, taamal Eiffeli torn. Foto: Sathiri Kelpa / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Pariisi vaatamisväärsused jäävad homme külastajatele suletuks, kuna kardetakse järjekordset vägivallalainet seoses nn kollavestide valitsusvastaste meeleavaldustega.

Kogu Prantsusmaal on homme tööl 89 000 politseinikku, neist 8000 Pariisis. Lisaks saadetakse pealinna tänavatele appi soomukid, teatas peaminister Edouard Philippe.

Julgeolekukaalutlustel on kinni Eiffeli torn ning pärast seda, kui eelmise nädala protestides sai kannatada Triumfikaar, suurendatakse ka teiste vaatamisväärsuste kaitsmiseks mõeldud meetmeid.

Kultuuriminister Franck Riester ütles, et külastajaid ei lubata homme Louvre’isse ja Orsay muuseumisse, suletud on ka ooperimajad ja Grand Palais’ kompleks.

Politsei on kustunud sulgema poode ja restorane Pariisis Champs-Élysées' avenüül ning teistel ostutänavatel ning tõstma kõnniteelt ära laudu ja toole.

Homme jääb ära ka mitu plaanitud Prantsuse kõrgliiga jalgpallikohtumist.

Üks siseministeeriumi ametnik ütles AFP-le, et võimud valmistuvad märkimisväärseks vägivallaks ning pealinna on koondumas nii paremäärmuslikud kui ka vasakäärmuslikud aktivistid.

Läinud nädalavahetusel tabas Prantsusmaa pealinna viimaste aastakümnete rängim rüüstamine.

Valitsus on lubanud, et loobub meeleavaldajad tänavatele toonud kütuseaktsiisi tõstmisest, kuid järeleandmisest ilmselt ei piisa, sest proteste kannustavad nüüdseks teisedki küsimused ning üldine rahulolematus valitsuse tegevusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles