NYT: Trumpi väimees nõustas ajakirjaniku mõrva järel Saudi kroonprintsi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump koos Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed bin Salmani (vasakul) ja oma väimehe ning nõuniku Jared Kushneriga.
USA president Donald Trump koos Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed bin Salmani (vasakul) ja oma väimehe ning nõuniku Jared Kushneriga. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner jätkas pärast ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrva eraviisilist suhtlust Saudi Araabia kroonprintsiga ja pakkus talle nõu, kirjutas väljaanne New York Times.

Ajalehe sõnul pakkus Kushner Saudi Araabia kroonprintsile Mohammed bin Salmanile nõu, kuidas ajakirjaniku mõrva järel lahvatanud skandaaliga toime tulla, kirjutas väljaanne eile kahe endise USA ametniku ja kahe Saudi võimuladvikuga kokku puutunud inimese öeldule tuginedes.

Ametlikult on teada, et Kushner ja USA presidendi riikliku julgeoleku nõunik John Bolton helistasid Saudi kroonprintsile nädal pärast ajakirjaniku kadumajäämist. Valge Maja sõnul palusid nad Saudi Araabia valitsusel tagada uurimisprotsessi läbipaistvus. 

New York Times'i allikate sõnul suhtles Kushner Saudi Araabia kroonprintsiga aga ka eraviisiliselt ja pakkus oma nõu.

Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. Foto: Johnny Green / PA Wire/PA Images/Scanpix

Teadaolevalt on Kushner olnud kroonprintsi kõige olulisem kaitsja ja soovitanud president Trumpil samuti kroonprintsi selja taga seista, kuna Saudi Araabia näol on tegemist USA olulise partneriga Lähis-Idas. Seda isegi hoolimata asjaolust, et USA Luure Keskagentuuri (CIA) raporti kohaselt tellis ajakirjaniku mõrva kroonprints Mohammed bin Salman.

Ajakirjanik Jamal Khashoggi jäi kadunuks 2. oktoobril Istanbulis asuvas Saudi Araabia konsulaadis, hiljem selgus, et ta tapeti seal Saudi ametnike poolt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles