Egiptlasi pahandab püramiidi otsas alasti poseerinud paarike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani paarike rikkus püramiidi otsa ronides seadust.
Taani paarike rikkus püramiidi otsa ronides seadust. Foto: akg-images / Werner Forman / akg-images / Werner Forman / Scanpix

Egiptlasi pahandab sotsiaalmeedias levinud video, milles Taanist pärit paar ronib Cheopsi püramiidi otsa ja poseerib seal alasti, kirjutas CNN.

Kolm minutit kestev video filmiti ööpimeduses ja selles on näha meest ja naist ronimas kuulsa Cheopsi püramiidi tippu. Püramiidi tippu jõudes võtab naine seljast särgi ja video lõppeb pildiga mehest ning naisest alasti teineteise embuses.

Egiptuse antiikmälestiste minister Khaled Al-Anani nimetas paari tegevuse avaliku moraali rikkumiseks ja kinnitas, et videos aset leidnud juhtumit uurib riigi peaprokurör.

«Võttes aluseks avalikuks tulnud lühikese videofilmi, milles on näha kaht välismaalast ronimas öösel püramiidi tippu ja rikkumas avalikku korda, otsustas antiikmälestiste minister Khaled Al-Anani selgitada välja tõe ja andis ülesande peaprokuröril juurdlust alustada,» teatas Egitpuse valitsus.

Video postitas sotsiaalmeediasse 23-aastane Taani fotograaf Andreas Hvid, kes sageli pildistab end või oma kaaslasi mõne kõrghoone või mäe tipus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Video link in BIO.

A post shared by Andreas Hvid (@andreas.hvid) on

«Ma unistasin aastaid püramiidi tippu ronimisest,» ütles fotograaf Taani tabloidile Ekstra Bladet. «Idee teha seal alasti fotoseeria, oli mul samuti ammu.»

«Mul on kahju, et suur hulk inimesi on nii vihased. Aga olen saanud ka positiivset tagasisidet paljudelt egiptlastelt ja seda peaks meeles pidama,» lisas fotograaf.

Video on siiani internetist leitav, kuigi taunitav pole mitte üksnes alasti pildi tegemine püramiidi tipus, vaid püramiidil ronimine tervikuna.

Egiptuse ametivõimude juurdluse üks osa on seega ka uurida, kuidas sai paarike turvameestest mööda hiilida ja püramiidi tippu ronida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles