Saksa raudteetööliste streigid ähvardavad põhjustada kaose

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa raudteetöölised ähvardavad streigiga.
Saksamaa raudteetöölised ähvardavad streigiga. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS / SCANPIX

Saksa raudteetööliste ametiühing kavandab algavaks nädalaks streike, mis võivad pühade eelsel ajal tuua kaasa tõsiseid häireid rongiliikluses.

Saksamaa rongiliiklejaid hoiatatakse homme üle kogu riigi aset leida võivatest streikidest tingitud hilinemiste eest.

Streigid on põhjustatud palgaläbirääkimiste ebaõnnestumises raudteetööliste ametiühingu ja raudteefirma Deutsche Bahn vahel.

Ametiühingu ametnik ütles Saksa meediale, et ühingu liikmed plaanivad lahkuda ametipostidelt homme hommikul ja olla eemal vähemalt keskkpäevani. Samas hoiatati, et sarnaseid streike võib toimuda veel mitmel korral enne jõule.

Jõulueelsele ajale planeeritud streigid võivad kaasa tuua tõsiseid häireid rongiliikluses.

Ligikaudu 160 000 töötajat esindav ametiühing süüdistab raudteefirma juhte palgaläbirääkimiste nurjamises, kuna nende pakutud palgatõus oli liiga madal. Seejuures teatas Deutsche Bahn hiljuti sõidupiletite hinna tõstmisest.

Raudteefirma sõnul pakuti töötajatele 5,1 protsendilist palgatõusu ja ühekordset 500 euro suurust preemiat. Samuti lubati suurendada ettevõtte panust töötajate pensionifondidesse.

Ametiühing soovib, et palgad tõuseksid veel ühe protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles