Gobzems tegi Läti parteidele uue koalitsioonipakkumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Aldis Gobzems.
Läti peaministrikandidaat Aldis Gobzems. Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Uudisteagentuuri BNS info kohaselt pakkus Läti peaministrikandidaat Aldis Gobzems nädalavahetusel välja uue valitsuskoalitsiooni mudeli.

Gobzemsi uus ettepanek näeb ette nelja erakonna võimuliidu moodustamist, kuhu kuuluksid tema KPV LV (Kellele kuulub riik), Uus Konservatiivne Partei (JKP), Rahvuslik Liit ja Uus Ühtsus.

Neljal erakonnal oleks 100-kohalises seimis 53 saadikukohta.

«Ma saan öelda vaid seda, et ma püüan panna kokku parimat võimalikku valitsust,» ütles Gobzems BNS-ile. Ta tuletas meelde, et tal on kavandatud homseks kohtumine president Raimonds Vējonisega ja ta ei saa praegu rohkem kommentaare anda.

Varem lootis Gobzems kaasata lisaks neljale eelmainitud erakonnale valitsusse ka Roheliste ja Talurahva Liitu (ZZS), kuid loobus sellest JKP vastuseisu tõttu.

Vējonis on andnud Gobzemsile valitsuse moodustamiseks aega 10. detsembrini.

6. oktoobri seimivalimiste järel on Läti uues parlamendis enim ehk 23 saadikukohta Üksmeelel. KPV LV-l (Kellele kuulub riik) ja JKP-l on kummalgi 16 saadikukohta. Arengu Eest/Poolt ja Rahvuslik Liit on esindatud 13, Talurahva ja Roheliste Liit (ZZS) 11 ja Uus Ühtsus kaheksa seadusandjaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles