Trumpi plaan põrus: Ayers loobus kantseleiülema kohast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asepresident Mike Pence'i kantseleiülem Nick Ayers (vasakul) ja aasta lõpus president Donald Trumpi kantseleiülema töö jättev John Kelly. Viimase info kohaselt ei jätka ka Ayers tööd võimukoridorides.
Asepresident Mike Pence'i kantseleiülem Nick Ayers (vasakul) ja aasta lõpus president Donald Trumpi kantseleiülema töö jättev John Kelly. Viimase info kohaselt ei jätka ka Ayers tööd võimukoridorides. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

USA meedia andmetel keeldus asepresident Mike Pence'i personaliülem Nick Ayers president Donald Trumpi personaliülema ametikohast.

Sellekohastest kuuldustest kirjutas teiste seas ajaleht The New York Times.

USA president Donald Trump teatas üleeile, et tema kantseleiülem John Kelly paneb ameti maha aasta lõpus. Meedias oletati, et Ayersist saab Kelly lahkumise järel Trump personalijuht.

Ayers ise kirjutas sotsiaalvõrgustikus Twitter, et jätab üldse Washingtoni ja naaseb perekonna juurde Georgias.

Trump nimetas meedias levinud oletusi Ayersi osas valeuudisteks. Presidendi sõnul on ta vestelnud terve hulga kandidaatidega ja teatab oma otsusest peagi.

The Washington Post kirjutas, et Ayers loobus ametikohast selle ebakindluse tõttu, sest personaliülemat vahetatakse juba kolmandat korda paari aasta jooksul.

Merejalaväe erukindrali Kelly lahkumisest Valge Maja personaliülema ametikohalt oli räägitud juba ammu. Tema suhted Trumpiga olevat halvenenud sellele tasemele, et nad enam omavahel ei räägi. 

Pärast Ayersi teadet pakutakse meedias uueks personaliülema kandidaadiks teiste seas rahandusministrit Steven Mnuchinit ja vabariiklasest kongresmeni Mark Meadowsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles