Saksamaal algas töönädal raudteelaste streigi tõttu segadusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni raudteejaamas olid Deutsche Bahni veduril täna hommikul aknakatted kinni ning streigi tõttu rongid ei sõitnud.
Kölni raudteejaamas olid Deutsche Bahni veduril täna hommikul aknakatted kinni ning streigi tõttu rongid ei sõitnud. Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS / Scanpix

Saksamaal on täna hommikul raudteeliiklus tõsiselt häiritud, kuna raudteetöötajad alustasid palgatingimuste üle streiki, teatas riigi raudteefirma Deutsche Bahn.

Paljud rongid jäid kogu riigis käigust ära hommikul kell 5 (Eesti aja järgi kell 6) alanud neljatunnise streigi tõttu. Deutsche Bahni pressiesindaja sõnul mõjutab streik nii kiirronge kui ka linnadevahelisi kaugliine.

Mitmel pool on rängalt häiritud kohalik liiklus. Näiteks Baierimaal seiskus Deutsche Bahni teatel kogu rongiliiklus.

Tühi väljumistetabloo täna hommikul Kölni raudteejaamas.
Tühi väljumistetabloo täna hommikul Kölni raudteejaamas. Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS / Scanpix

Palgaläbirääkimised Deutsche Bahni ja raudteetöötajate ametiühingu EVG vahel jooksid ummikusse laupäeval. EVG soovib, et 160 000 raudteetöötaja palk kasvaks 7,5 protsenti.

«Tööandja tegi pakkumisi, mis polnud kooskõlas meie liikmete nõudmistega,» selgitas EVG läbirääkija Regina Rusch-Ziemba.

Samas Deutsche Bahn nimetas streiki täiesti mõttetuks, väites, et nende pakkumine töötajatel oli atraktiivne ja vastas nende peamistele nõudmistele.

Saksa uudisteagentuuri DPA teatel on Deutsche Bahn kutsunud ametiühingud täna pealelõunaks uuesti läbirääkimistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles