Lõuna-Koreas põletas end surnuks mobiilirakenduse vastu protestinud taksojuht (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Souli tänaval.
Taksod Souli tänaval. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / Scanpix

Soulis süütas end täna põlema ja suri selle tagajärjel taksojuht, kes avaldas meelt sõidujagamisteenuse vastu, mida plaanib Lõuna-Korea kõige populaarsem suhtlusrakendus.

57-aastane taksojuht kastis end süütevedelikuga ning pani oma riided põlema istudes parlamendi lähistel oma taksos, teatasid politsei ja tuletõrje.

Ametiühingusse kuuluvad taksojuhid on Lõuna-Korea pealinnas korraldanud mitmeid meeleavaldusi, et protestida ettevõtte Kakao Mobility kavandatava sõidujagamisrakenduse vastu, mis taksojuhtide hinnangul ohustab nende töökohti.

Suhtlusrakendust käitava firma Kakao Corp transpordiharu Kakao Mobility teatas reedel, et asub sõidujagamisrakendust katsetama hoolimata taksojuhtide vastuseisust, kes on palunud valitsusel jätta teenusele tegevusluba andmata.

«Me oleme endiselt kaevikusõjas valitsuse vastu, et peatada sõidujagamisteenust,» ütles Korea riikliku taksojuhtide liidu esindaja.

Kakao Mobility kõneisik avaldas hukkunud taksojuhi perele kaastunnet. «Meil on kahju ja oleme kurvad ja me väljendame oma kaastunnet,» lausus ta, keeldudes täiendavatest kommentaaridest.

Lõuna-Korea transpordiministeerium pole juhtunut kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles