Venemaa saatis kaks kaugpommitajat Venezuelasse ühisõppustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tu-160.
Tu-160. Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik/Scanpix

Venemaa saatis kaks strateegilist kaugpommitajat esmaspäeval Venezuelasse ühisõppustele, Caracase teatel on õppuste eesmärk riigi kaitsevõime tugevdamine.

Venezuela kaitseminister Vladimir Padrino tervitas umbes 100 Vene pilooti ja sõjaväelast pärast seda, kui Caracase lennuväljal maandusid kaks TU-160 pommitajat ja veel kaks lennukit.

Padrino sõnul näitab see Venemaa lähetus, et «me oleme valmis kaitsma Venezuelat viimase tollini, kui see peaks vajalik olema».

Vene kaitseministeeriumi teatel lendasid lisaks kahele pommitajale Venezuelasse ka An-124 transpordilennuk ja Il-62 reisilennuk.

Padrino märkis, et Vene sõjalennukid külastasid Venezuelat ka varem, 2013. aastal, kuid nende praegune saabumine on osa «uuest kogemusest».

Ta märkis, et ühised õhuväeõppused aitavad tõsta koos tegutsemise taset.

Esialgu ei ole selge, kui kaua Vene lennukid Venezuelas viibivad ning Padrino ei andnud ka täpsemat teavet õppuste kohta.

Venezuela on viimastel aastatel ostnud Venemaalt miljonite dollarite väärtuses sõjavarustust, ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles